17-åringer med sneakers- og vintagebutikk i Fredrikstad

De to fremmelige 17-åringene Ali Haidar og Fabian Tsan åpner motebutikken Sneakerlab i Fredrikstad. Åpningstidene vil tilpasses skolegangen ettersom de begge fremdeles går på videregående.

Sneakerlab åpnet for første gang dørene til en pop up-butikk i april 2022 i Daniel Leegaards gate i Fredrikstad. Nå åpner de butikk i nytt lokale, i St. Hans gate 2.
Den nye butikken til guttene skal ikke bare selge eksklusive sneakers, men også klær fra vintage-klesbutikken Aces! Vintage i Oslo.
Nå skal de altså bli mer skikk på sakene. Det forberedende arbeidet skjer gjennom Daia ungdomsbedrift, som er behørig registrert i Brønnøysund. De to ambisiøse guttene vet hva og hvor de vil.

Eksklusive sneakers, designer- og vintageklær
Vi spør Ali Haidar og Fabian Tsan: Hva er konseptet?
– Vi selger eksklusive sneakers, designer- og vintageklær. Butikken er under etablering i lokale hvor supporterbutikken for Fredrikstad FK og Stjernen, Aristokraten, tidligere holdt til. En meget gunstig lokalisering i St. Hansgate 2 midt i bysentrum, svarer den unge duoen.
Målgruppa er unge og eldre som er interesserte i å handle merkeklær og sko på en sikker måte, spesielt de som er interessert i vintage, poengterer de to unge kjøpmennene.
De samarbeider med butikken Aces Vintage Grünerløkka i Oslo om vintage klær.
Hvordan er det å drive butikk som såpass unge?
– Vi hadde en pop-up butikk i 2022 som vi drev i noen få måneder som ga oss en smakebit på hvordan det er å drive butikk. En nyttig erfaring, svarer ungdommene.
Skjer all markedsføring ved hjelp av Instagram og Tik Tok?
– Ja, det er de viktigste markedskanalene. Vi har forsøksvis vært ute med to videoer allerede. Vi fikk 83.000 visninger på vår ene video og 64.000 på den andre på TikT ok, og på Instagram fikk vi over 10 000 visninger, forteller Haidar og Tsan.

Kopi et stort problem
Er kopiprodukter et stort problem i Norge?
– Replikaprodukter og annen svindel er et kjempeproblem i den delen av skal markedet vi skal opererer i. Vi hører daglig om unge som er blitt lurt. Men dette problemet skal vi snu til vår egen suksessfaktor: Vi skal tilby trygg handel. Ingen som handler hos oss, skal bli lurt, forsikrer Ali Haidar og Fabian Tsan.

Åpningstidene er ikke klare ennå, og de ber alle interesserte om å følge med på deres Instagram-konto hvor de oppdaterer åpningstidene kontinuerlig. Informasjon vil også komme på Google og hjemmeside i fremtiden.