Adidas legger ned i Norge

To uker etter at tyske Adidas fikk norsk toppsjef legges Adidas Norge ned. Heretter skal det norske markedet styres fra Sverige. Norske Bjørn Gulden overtok som toppsjef i Adidas 1. januar i år, og møter allerede nå store organisasjonsendringer.

I Finansavisen denne uken kunne vi lese at Adidas ikke lenger skal ha en organisasjon i Norge.

Videre leste vi: Tirsdag denne uken fikk de ansatte i Adidas Norge beskjed om at det norske kontoret skal legges ned. I siste tilgjengelige regnskapsår, 2021, nådde Adidas Norge en omsetning på 704 millioner kroner. Det var en vekst på 38 prosent fra året før.

Stefan Pursche, presseansvarlig i Adidas-konsernet, bekrefter at de jobber med endringer i Adidas’ organisasjonsstruktur i de nordiske markedene. Det foreslås å kombinere  bedriftsteamet i Oslo med det svenske teamet og skape en ny, integrert nordisk hub i Sverige.
Pursche forteller videre at Adidas fortsatt skal ha en tilstedeværelse i Norge med rundt 40 retail-ansatte og at norske forbrukere fortsatt vil kunne kjøpe Adidas-produkter på nett, via outlets og via grossistpartnere.
66 prosent av Adidas Norges 2021-omsetning på 704 millioner kroner var grossistsalg, mens resten var salg i butikk og netthandel.

Les hele saken i Finansavisen