Bærekraft i Eurosko Gruppen

Eurosko har signert nye samarbeidspartnere på flere områder for å bedre sine aktsomhetsvurderinger og arbeid innen bærekraft generelt.

Bærekraftsansvarlig i Eurosko, Nina Ekstrøm.

Bærekraftsansvarlig i Eurosko, Nina Ekstrøm.

Eksempelvis AMFORI, der informasjonsdeling mellom produsentene er helt åpen. En avgjort fordel i arbeidet med å oppdage brister i forhold til Code of Conduct, endre rutiner og tilrettelegge struktur hos oss og produsent.


-I Eurosko sier vi alltid at arbeidet med bærekraft krever fornyet tankesett og en endringsvillig organisasjon, dette skal vi nok virkelig få etterleve i 2024&2025. «EU godstoget» med alle sine nye krav til rapportering (CSRD), krever optimalisering og systematisering av interne systemer og måten vi utfører bærekraftarbeidet på. Ser på dette som en stor fordel, da vi og andre aktører må sette inn et ekstra gir, påpeker Ekstrøm.
Klimaregnskap blir et område Eurosko vil bruke en del resurser på i 2024. Her har de fått en ny partner med på laget – EmiSoft. Eurosko leverer på Scope 1&2 nå for rapporteringen i 2023, men den virkelige utfordringen kommer med Scope 3.
Nina forteller at fokus på logistikk, emballasjeoptimalisering og aktsomhetsvurderinger er som alltid på topp på prioriteringslistene hos Eurosko.
-Vi opplever stadig økende interesse for bærekraftarbeide hos våre forbrukere, inn mot butikkene våre, og bedret forståelse blant våre samarbeidspartnere innenfor skobransjen, sier den engasjerte bærekraftsansvarlige Ekstrøm, som gleder seg til veien videre.