Birkenstock satser på nye markeder med nye eiere

Birkenstock er solgt etter 247 år som familiebedrift. Majoritetseierne er nå kapitalfondet L Catterton. De eier mer enn halvparten av sandalprodusenten, og skal nå satse på å bli store i Kina og India.

Europas rikeste mann, som er største eier i luksuskonglomeratet Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), er endel av L Catterton, og dermed også en del av Birkenstock. Hvor mye de har betalt og hvor mye oppkjøpsfondet og dets partnere eier, er ikke kjent. Rykter sier at verdien på selskapet er satt til rundt 43 milliarder kroner.

Birkenstock-eventyret startet i 1774 av Johann Adam Birenstock som i dette året ble oppført som skomaker i byen Langen-Bergheim. 200 år senere kom tipp-tipp-tippoldebarnet Karl Birekstovk med sandalene slik vi kjenner dem.

Brødrene som nå har solgt selskapet skal fremdeles være med som partnere. De er særlig glad for de nye eiernes erfaring med å bygge solide muligheter i nye markeder. Birkenstock satser blant annet på å bli store i Kina og India, mens de skal øke veksten i både Amerika og Europa.