De globale tallene er positive så langt, men fortsetter den positive trenden?

Kina har tapt markedsandeler, samtidig er det økning i produksjonstallene blant annet i Vietnam, Kambodsja og Filippinene, sier redaktør Joana Vaz Teixeira i World Footwear, når hun skal oppsummere året så langt og spå fremover.

- Det ser ikke ut som at importen av sko foreløpig er rammet av tøffe tider. Men det er så langt. 
Når vi nå ser på USA og BNP-vekstratene, er de allerede i nedoverbakke, noe som betyr at USA allerede er i resesjon. De siste månedene har prisene på blant annet energi, transport og råvarer økt merkbart stort sett over hele verden. Dette gjenspeiles foreløpig ikke noe særlig på sko i butikkene, men her vil det skje noe snart. Forventningen er at prisene i Europa kan øke merkbart om ikke lenge og det vekker bekymring for fremtid og det forventes at økte priser vil gå utover forbruket.

Hvordan ser du på tiden fremover?
Vi merker nå at bedrifter og merkevarer innen skoindustrien er bekymret for fremtiden. Årsakene er inflasjon, den generelle prisstigningen på 'må ha' varer og at rentene øker merkbart. Prisene i detaljhandelen vil øke og det er noen mørke skyer av usikkerhet men det er veldig vanskelig å fastslå hvor stort omfanget blir og hvordan det konkret påvirker produsentene og butikkene.