En innkjøpsperiode går mot slutt

Det settes straks strek for innkjøp for SS2021. De fleste leverandørene er fornøyde. Mange kjøpmenn er fornøyde med sommerens resultater. Skoringen Leknes er blant dem som er veldig fornøyde og har solgt mer sko til sporty aktiviteter enn noen gang.

At de daglige nyhetene om økt Covid-19 smitte i august har påvirket resultatene er ingen hemmelighet.
Leverandørene melder om at mange innkjøpere har redusert sine ordre, men noen har økt. Dette avhenger av butikkenes profil og beliggenhet. Det å sette ordre nå som aktiviseres først om et halv år er vanskeligere enn noen gang, men det virker som andelen av 'sportsmodeller' er et viktig satsningsområde for svært mange.

Innkjøpene har foregått i trygge omgivelser med utstillere og innkjøpere som tok smitteverns-regler på alvor. At leverandørene har hatt mer tid til hver kunde meldes også om som positivt, noe som har ført til mindre stress og bedre tid til hvert besøk.

I tillegg er det noen av leverandørene som har ekspedert kunder via digitale plattformer og andre kreative måter, blant annet via facetime. Innkjøpere som ikke har vært i Oslo  blir besøkt i nærmeste tid så ordre for SS2021 blir lagt.