Føtter fortjener riktige sko, enten de er smale eller brede!

Mange, særlig damer, opplever gjennom årene at føttene endrer seg. Det kan komme både hammertær, liktorner, hallux valgus og hælsporer.

Føttene blir også lettere ømme og såre ettersom alderen øker, og størrelsen på føttene kan endre seg. Det er derfor veldig viktig at personalet i butikkene hjelper hver kunde å finne modeller i riktig størrelse og riktige vidde.

Oversikt over viddeprogrammet
Føtter kan godt være like lange, men likevel ha helt forskjellige i bredde. Konsumentene er ikke like opptatt av, eller er ikke like informerte om, at det finnes ulike vidder i sko.

Flere leverandører har ulike vidder i sine kolleksjoner, og ara Shoes har særlig fokus på å lage trendy modeller med ekstra vidde, i tillegg til halve størrelser.

-For å kunne dekke alle fottyper og oppnå en optimal komfort, benytter vi oss av et unikt vidde-system. Ved beregning av sko-vidder brukes omkretsen av en normal fots bredeste punkt som mal, forklarer Svein Lundbye hos Solheim Sko AS, som er agent for ara Shoes i Norge.

Nina Hunsrød og Anita Flaarnes Stor-Re, Olivia Mote i Stokke er bevisst på at mange trenger sko som har en videre lest og velger flere modeller med H-vidde.

Graderingen av viddene blir målt i millimeter, og utgjør 5 mm mellom de forskjellige viddene, så fra den smaleste til den bredeste modellen er det 2.0 cm.

De ulike viddene:

  • F = ekstra smal fot
  • F 1/2 = smal fot
  • G = normal fot
  • H = bredere fot

Oversikt over størrelsesspekteret
Ara Shoes produserer i tillegg nesten alle sine modeller i hele og halve størrelser.

-Dette er en viktig forutsetning for å kunne tilby våre kunder den optimale komfort i alle typer sko, fra hverdag til fest, sier Svein Lundbye, og fortsetter:
-Forskjellen på lengden fra en hel størrelse til neste hele størrelse, utgjør 5-6 millimeter, og fra en halv størrelse til en hel størrelse, utgjør lengden 2,5 -3 millimeter. Dette høres jo ikke mye ut, men utgjør hele forskjellen om en sko er for liten eller for stor, og sitter godt på foten og føles komfortabel.

Lekre sko til bredere føtter

 

Lekre sko til smalere føtter