Icebug har fokus på bærekraft i alt de gjør

Svenske Icebug ønsker større innpass i det norske markedet. For å øke kunnskap om deres fokus og kunnskap om bærekraft inviterte de presse og influensere til tur i marka.

Grunnleggeren David Ekelund og kommunikasjonsansvarlig Marie Thomasson inviterte til gå- eller løpetur fra Sognsvann til Nedre Blanksjø.
Ekelund fortalte i tillegg om deres satsning på vindkraft på deres produksjonssteder og bruk av innovative og smarte materialer for å skåne miljøet.

-Vi ønsker å få med flere på mer skånsom skoproduksjon og deler all vår kunnskap om å utvikle bedre metoder for design og produksjon, fortalte Ekelund.
Marie Thomasson kommenterte at de nye EU-direktivene som kommer understøtter nettopp transparent business, slik Icebug har hatt som strategi siden starten i 2001.
 

Kommunikasjonsansvarlig Marie Thomasson og gründer David Ekelund.

-Vi har satt oss noen ambisiøse mål;  å få ned utslippet vårt med 50% innen 2030 og med 100% innen 2050. Vi håper dette inspirerer andre produsenter, påpekte David Ekelund.

 

Icebug har 2 viktige grunn bjelker:

 1. Vi har såler som har godt grep uansett hva slags type sko du velger, uansett underlag og sesong.
  Enten det er en joggesko, sneakers, løpesko eller en vinterstøvel.  Det er gummiblandinger som sitter godt på våte og tørre underlag på sommeren og pigger eller piggfritt som sitter veldig godt på snø og is på vinteren

   
 2. Vi tar alle valg til det beste for klimaet.  Dette gjelder alt fra råvarer til produksjon og transport.  Vi jobber også hardt for at andre sko produsenter skal se hva vi gjør og gjøre det samme.  Vi styrer etter Paris avtalen.  Målet vårt er å få ned utslippet vårt med 50% innen 2030 og med 100% innen 2050. Det som blir igjen av utslipp blir kompensert med 200% inn i klima smarte Non profit prosjekter styrt av FN.  Dette har blitt gjort siden Icebug ble grunnlagt.  Derfor bidrar du faktisk positivt på klima i verden når du kjøper en Icebug sko.

Icebug er i tillegg medlem av følgende organisasjoner:

 • 1% for the planet:
  Å være en del av 1% for the Planet betyr å forplikte seg til å donere 1% av vår totale omsetning til gode formål, prosjekter og miljøorganisasjoner.
 • B Corp medlem:
  Å være en B Corp betyr å være en del av et globalt fellesskap av selskaper som bruker virksomheten sin til å gagne mennesker og planeten. For å bli en B Corp må du oppfylle høye standarder for sosial og miljømessig ytelse, åpenhet og ansvarlighet.
 • Fair Wear Foundation:
  Fair Wear Foundation er en uavhengig organisasjon som arbeider for å forbedre forholdene for arbeidere i klesfabrikker.