Lille Vinkel og Fattighuset samarbeider om gjenbruk av sko

I kampanjen til Lille Vinkel står det: Vi har nesten alle noen sko som bare står innerst i skapet og støver ned. Gi dem heller til noen som trenger dem!

-Det er altfor lite fokus på gjenbruk. Nettopp gjenbruk er jo det mest miljøvennlige man kan gjøre. Det er vel og bra med resirkulering, men prosessen bruker masse energi og det er ikke alltid at energien som brukes til å lage nye produkter er miljøvennlig, sier Sverre Klouman i Lille Vinkel Sko, når Magasinet SKO spør om kampanjen. Han forteller videre at det er litt ekstrajobb, men den tar de med glede. 

100 kroner i avslag for neste par du kjøper
Når du leverer et par sko du ikke lenger trenger får du 100 kroner i avslag uansett om du leverer inn ett eller flere par sko. Leverer du inn to par og kjøper to par sko, får du 200 kr avslag.

- Skoene må selvsagt være i god stand. Enten nærmest ubrukte eller i såpass god stand at de kan brukes videre, det er jo hele poenget, påpeker Klouman, og fortsetter:
-De første to ukene kunne vi levere 40 par sko til Fattighuset. Vi samler også opp sko vi har tatt imot som reklamasjon, men som bare har mindre feil/skjønnehetsfeil. Skoene får ny verdi for dem som får et par brukte sko.

Kvalitet koster, men er billig i lengden
I vår "bruk og kast verden" tenker Lille Vinkel-gjengen at det er riktig og viktig å fokusere på at forbrukerne blir oppmerksomme på at det er lurt å kjøpe sko som lar seg reparere, og at det er kult å bruke skoene til de er slitt ut.

-Dette er ikke alltid så lett når moten skifter før man rekker å slite ut noe, men vi merker et økt fokus fra kunder på bærekraft og håper at vi når gjennom med vårt budskap om at kvalitet koster, men er billig i lengden, avslutter Sverre Klouman.