Netthandelsåret 2021: Nesna i Nordland og Oslo handlet mest på nett

Innbyggerne i Nesna kommune i Nordland handlet mest på nett i Norge i løpet av 2021. Samtidig passerte Oslo Troms og Finnmark, og ble fylket hvor det ble brukt klart mest på netthandel i fjor per innbygger, avslører Klarna i en pressemelding.

Søndag og mandag er de største netthandelsdagene
Klarnas tall og undersøkelser for den norske netthandelen i 2021 viser også at søndag og mandag nå er de største netthandelsdagene i Norge. Tidspunktet hvor flest handler på nett er utover kvelden, med en klar topp som skjer rundt klokken 21.

– Den kraftigste veksten innenfor netthandelen gjennom pandemiperioden har vært i Oslo og i nabofylket Viken. I fjor passerte begge disse for første gang Troms og Finnmark – som tidligere var fylket hvor det per innbygger ble handlet mest på nett. Det skyldes ikke at innbyggerne i nord handlet mindre på nett, men at spesielt innbyggerne i Oslo netthandlet langt mer enn før, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

  • Gjennomsnittsinnbyggeren i Nordlandskommunen Nesna handlet hele 79 prosent mer på nett enn gjennomsnittet blant alle nordmenn, og er den kommunen i Norge hvor det per innbygger ble handlet klart mest på nett. Deretter følger Råde i Viken (59 % over landsgjennomsnittet), Lærdal i Vestland (47 % over landsgjennomsnittet) og Kvænangen i Troms og Finnmark, Grong i Trøndelag (begge 45 prosent over landsgjennomsnittet).
  • Oslo er det fylket i Norge hvor det per innbygger ble handlet mest på nett i løpet av 2021. Der handlet de hele 20 prosent mer enn landsgjennomsnittet. Deretter følger nabofylket Viken, som ligger 6 prosent over landsgjennomsnittet. Minst ble det handlet i Agder. De netthandlet 19 prosent mindre enn gjennomsnittsnordmannen i fjor.
  • Klarnas salgsstatistikk fra 2021 viser også at forskjellige varekategorier er overrepresentert i forskjellige fylker. Mens innbyggerne i Oslo handlet mer mote og klær enn landsgjennomsnittet, er sport og fritid favorittkategorien i Troms og Finnmark og Trøndelag. Hus og hage er favoritten i Vestfold og Telemark mens underholdning er netthandelsfavoritten i Innlandet.