NF&TA-konferansen med sirkulær økonomi på dagsorden

På NF&TA konferansen, 19. oktober i Det gamle biblioteket, får du innspill på løsninger, lyspunkter og langtidsplaner for norsk motenæring. Her deles og inspireres det til tiltak innen bærekraft!

Konferansen har blitt et årlig innslag i NF&TA (Norwegian Fashion & Textile Agenda). Årets program spenner har naturlig nok fokus på bærekraft og sirkulær økonomi. Her presenteres de beste eksemplene, som ligger lengst framme i utvikling og omstilling, internasjonal utvikling og hva so m påvirker fremtidige rammebetingelser i Norge.

Linda Refvik, CEO i NF&TA åpner med å se på hvilke endringer som er nødvendige for å kunne utvikle en sirkulær industri og hvilke tiltak som er nødvendige for å følge EUs tekstilstrategi.
Resten av dagen får du spennende oppdateringer fra:

 

  • Forskningsprosjektet Wasted Textile presenterer prosjektbakgrunn og funn fra plukkanalyser. 
  • Ole Petter Nyhaug, Opinion viser resultater fra en årlig forbrukerundersøkelse av bærekraftige holdninger og handlinger i Norge. Noe som utdypes av Ingun Grimstad Klepp, OsloMet og Nikolai Mathisen, Daglig leder og manager i Team Tomorrow.
  • Jonna Haeggholm,Circular Design Strategy Lead, Circular.Fashion, snakker om design for nye løsninger, og nye designprosesser i praksis og nye forretningsmodeller presenteres av Line Staxrud Eriksen, CSR Manager i Holzweiler og Andreas Malo Dyb, Ceo, Kastel.
  • Markedsmuligheter i sirkulærøkonomien belyses av Knut Skinnes, Ceo, Norwegian Re:Textile, Hilde Kjønstad, kjedeleder i Fretex Miljø, Sigrun Stenseth, Markedsansvarlig, Tise og Outi Luukko, Ceo, Rester
  • Presentasjon av verktøy for digitalisering og nye forretningsmuligheter av Linda Pimmeshofer, Director Business Development, Microsoft og Natasha Franck, Ceo & founder, EON.

Det blir også spennende og kanskje energisk politisk debatt med et panel som består av Linda Monsen Merkesdal (Ap), Michael Tetzschner (H), Ola Elvestuen (V), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Birgit Oline Kjerstad (SV).

For mer informasjon og påmelding