Panteordning i motebransjen

Nå kan du pante brukte klær, sko, vesker og annet tilbehør hos ulike butikker. Èn av dem som tilbyr pant av brukte produkter er den norske nettbutikken Villoid. 

Villoid-konseptet startet som en "shopable" Instagramkonto og ble kåret til #1 shopping-app i USA, Storbritannia og Kina av Apple i 2016. Selve nettbutikken som vi kjenner den i dag ble lansert i juni 2018. I fjor ekspanderte nettbutikken med en herreavdeling. Gründerne Jeanette Dyhre Kvisvik og Jarle Snertingdalen står bak konseptet.

Ønsker å bidra til økende gjenbruk
Bærekraft og klima er viktig for stadig flere, både i detaljhandelen, i motebransjen og selvfølgelig blant mange forbrukere. Det er økende ønske om å handle mer brukt og å selge det man ikke bruker.

-Gjenbruk er et viktig fokus for Villoid, vi tenker langsiktig og har derfor etablert en panteordning som skal fungere best mulig for kundene. Det som er kjøpt hos oss kan returneres og selges i 2ndHand-avdelingen. På denne måten bidra vi til gjenbruk, som en kommersiell aktør, forteller CEO Jeanette Dyhre Kvisvik til Magasinet SKO.

Slik fungerer panteordningen
Alt du har kjøpt finner du når du logger deg inn på ‘din side’. Derfra kan du velge produkter du vil selge og bestiller henting med Helthjem, som er en samarbeidspartner til Villoid. Det du har sent til panting sjekkes for skader før du får tilskrevet din ‘pantelapp’. 

Per i dag må det som skal pantes være kjøpt via Villoid. Viktigste årsak for dette er at det sikrer at de har produktinformasjon, produktbilder og priser på de varene som pantes.

Normal slitasje og enkle feil dokumenteres før videresalg slik at nye kunder er klar over disse før de handler de brukte produktene.