Portland utvider sitt sortiment

Per Løkken, mannen bak Portland, har stadig nye planer. Nå har Portland blant annet fått Gulliver og Polecat i sin portefølje, og Løkken har gått inn som medeier i Dayone AS.

Portland AS overtar distribusjonen av merkene Gulliver og Polecat. De inngår en avtale om distribusjon med Scavanti, eieren av disse to merkene. Avtalen representerer en strategisk forandring hos Scavantis tidligere modell som agent til at Portland AS bli distributør. 
-Vi er svært begeistret for å ta over distribusjonen av Gulliver og Polecat. Dette samarbeidet styrker vår posisjon og vi ser fram til å videreutvikle merkene på det norske markedet, sier Per Løkken, daglig leder for Portland AS, til Magasinet SKO.
Den tidligere agenten, Morten Brekke i Brekkes Lærhandel forteller at det har vært en fin reise å være agent for så anerkjente merker som Gulliver og Polecat, og at det føles vemodig, men riktig at Portland nå tar over.  
Brekke og Løkken er enige om at det skal bli en fin overgang mellom selskapene og at dialogen mellom partene er god. 
-Scavanti har valgt å omstrukturere forretningsmodellen fra agent til distributør for å maksimere effektiviteten og for å styrke merkenes posisjon i markedet. Endringen er et strategisk skritt for å møte dagens krav og muligheter, med spesiell vekt på å styrke tilstedeværelsen av teknologien GORE-TEX. I dette arbeide blir Portland en viktig partner, sier Håkan Nilsson COO Scavanti AB.

Partner i Dayone
Per Løkken ble partner i Dayone AS nylig. Daglig leder, Hans Petter Skarnæs, etablerte Dayone i 2003. 
De har utviklet merker som Quiksilver og VANS. De siste årene har selskapet hatt fokus på å styrke sitt nåværende hovedmerke, Sebago. I tillegg er de nå distributør for merkene Canada Snow og Fitflop.