Rekordår for Zalando i Norden

2020 ble et nytt rekordår for Zalando. Omsetningen i Norden passerte en milliard euro. Online-giganten fortsetter å vokse, og åpner åtte nye markeder de neste to årene. Det nye konseptet Connected Retail er nå etablert i Norge, der fysiske forhandlere kobler seg til plattformen vår.

Koronapandemien har bidratt til at 2020 ble et rekordår for netthandel generelt.
Zalando samlede omsetning steg med 30,4 prosent, til 10,7 milliarder euro. Omsetningen steg med 23,1 prosent, til snaut 8 milliarder euro, mens driftsresultatet økte med 121,5 prosent, til 367 millioner euro.

Åtte nye markeder
Etter et sterkt regnskapsår oppjusterer Zalando sine vekstambisjoner betydelig, og har som mål å øke Gross Merchandise Volume (GMV) til mer enn 30 milliarder euro innen 2025. Selskapet ønsker videre å betjene mer enn 10 prosent av det totale europeiske motemarkedet på 450 milliarder euro på lang sikt.
Det skal blant annet skje ved å utvide med 8 nye markeder i 2021 og 2022. Først ut er Baltikum, Kroatia og Slovakia, deretter følger Ungarn og Romania.

Flere bærekraftige produkter
Zalando publiserte også sin første frittstående Sustainability Progress Report - og oppjusterer målet for GMV med mer bærekraftige produkter fra 20% til 25 prosent. Samtidig ble det kunngjort nyheten om Zalandos første skogplantingsprosjekt i Europa sammen med partneren Land Life Company.

1 milliard i Norden
Norden er strategisk relevant for våre vekstplaner og vi ser frem til å nå mange flere kunder her i årene som kommer. For å støtte våre partnere, lanserte vi nylig Connected Retail i Norge, der fysiske forhandlere kobler seg til plattformen vår.