Sajaco Nordic overtar deler av Morris og Rizzo i Norden

- Vi overtar butikker med inventar og varelager, leiekontrakter og ansatte og gleder oss til å styrke vår posisjon og bli blant de ledende aktørene i Norden. Vi har mange dyktige medarbeidere og vårt mål er å skape trygge og gode arbeidsplasser og utvikle kjedene, sier Flyvholm.

 

Sajaco Nordic og deres retailkjede Bagorama styrker sin markedsposisjon i Norge og Sverige når de nå overtar 16 butikker fra konkurrenten Rizzo Group og deres heleide datterselskap Morris Accent.
Det er Sajaco Nordics datterselskaper Lundbergs Interessenter og BT Outlets som inngår avtalen med Rizzo Group. Sistnevnte har hatt store økonomiske problemer og slitt med stadig økende gjeld.
Avtalen gjelder åtte butikker i Norge og åtte butikker i Sverige. Prisen er 10 millioner kroner i kontanter og varer til en verdi for rundt fem millioner. Overtagelsen skjer i to etapper: fire svenske og seks norske butikker fra 1. september, fire svenske og to norske fra 1. oktober.

I tillegg er det skrevet en intensjonsavtale med Sajaco Nordic Holding om muligheten til felles utvikling av de resterende 70 butikkene i Rizzo Group.

Bagorama har i dag åtte egeneide og 40 franchisedrevne butikker i Norge og Sverige. Kjedeleder i Bagorama, Ole Sverre Mengkrog, som også er medeier i Bagorama, skal også lede de nye butikkene. Butikkene som overtas i Norge ligger i CC Vest, Sandvika Storsenter, Storo Storsenter, Storgata i Oslo, Strømmen Storsenter, Lagunen i Bergen, Bogstadveien og Gjøvik.

- Dette er lokasjoner som vi har vært på utkikk etter i lang tid, og som passer perfekt for oss. Det vil ikke skape intern konkurranse med våre eksisterende butikker. Tilskuddet gir oss større tyngde og bedre posisjon i det norske og svenske markedet, når det gjelder egen retail og engrossalg. Sajaco Nordic konsernet har også stor ekspansjon på shop-in-shop konseptet Bagfocus i Norden og engrosdelen vokser i Europa. Konsolidering og sikring av vareflyt er superviktig. Med lang erfaring, et bra økonomisk fundament og meget gode medarbeidere og samarbeidspartnere  er jeg sikker på at vi lykkes, sier Espen Flyvholm, styreleder i Sajaco Nordic og Bagorama as