Skal gjøre netthandel lekende lett

Lunar gjør sin inntreden i betalingsmarkedet for å gjøre kjøp og betaling enklere og billigere for nettbutikkene i en tid hvor netthandelen stadig når nye høyder. De blir den første banken i Norge som tilbyr en egen kontobasert checkout til nettbutikker.

At netthandelen har eksplodert under pandemien, vet alle og de fleste tror den vil fortsetter å vokse. Derfor er det viktig å tilby raske og enkel checkout for å unngå at kundene hopper av underveis i kjøpene.
- V
arehandelen etterspør nå lavere transaksjonspriser, noe vi skal imøtekomme, sier norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne

Kundene trenger bare å taste inn telefonnummeret for å gjennomføre kjøpet. Adresse blir automatisk utfylt, og beløpet blir trukket rett fra konto uten at man trenger å taste inn betalingsdetaljer. Dette vil etterhvert gjøre det ekstremt enkelt for forbrukere å fullføre kjøp i nettbutikkene. 

Billigere for nettbutikkene
Løsningen baserer seg på en konto-til-konto-infrastruktur og tilbys til en brøkdel av gebyrene som vanligvis tilfaller ved bruk av alternative betalingsløsninger som kort. 

Denne checkout-løsningen er en del av en større satsing hvor betaling blir et nytt forretningsområde. Lunar bygger en løsning som er skreddersydd for det nordiske markedet. Med en tosidig markedsplass hvor forbrukere kobles med nettbutikker, skal Lunar hjelpe begge parter å spare både tid og penger.

- Fremtidens betalinger vil utgjøre en stor del av vår kommende vekst. I et marked som fortsatt er dominert av noen få aktører, vil vi gjerne være et friskt alternativ, avslutter Schjetne.