Spennende trender AW2021

Høst og vinter 2021 og 2022 kommer med fire spennende skotrender som bekrefter at forbrukerne er individuelle og sammensatte personligheter. Vi lever i en kompleks tid som påvirker våre fundamentale verdier, og selvsagt moten.
Les hele trendartikkelen i Magasinet SKO 1-2021. 

De fire skotrendene til sesongen har en stor fellesnevner: støvler! Vi har allerede sett det som en stor trend for høsten 2020 og den fortsetter altså. Store støvler med chunky såler er noe som tiltaler forbrukerne fordi det er her praktisk og nytenkende kan møtes i harmoni. Det er en kjensgjerning at vi er i en krisetid som vi til høst/vinter 21/22 har vært gjennom og kanskje stadig bearbeider, ønsker å pakke oss inn i lag og beskytte oss selv mot påvirkninger utenfra. Men det vil også være plass til stilrene og lette design i form av loafers og pene sko.

 

Tydelig polstring

Som allerede nevnt er de store støvlene en stor trend til høst/vinter 21/22! Tydelig polstring kan være både i form av vattering eller i form av langhåret pels. Det eksperimenteres med mer eller mindre praktiske detaljer som snører, glidelåser eller spenner som kan feste de store støvlene på behagelig vis. Tendensen med den tydelige polstringen ses også i støvler med hæl, hvor fellesnevneren er at de skal kunne tas på uten spenner eller lukking.

Dsquared
Dsquared
​​​​

 

Dries Van Noten
Bottega Veneta-style
Bottega Veneta-style

Vanntette løsninger

Mange merker eksperimenterer i stor stil i disse årene med vanntette overflater på generell skomote, noe som mange skandinaver ønsker sterkt velkommen på grunn av det våte og fuktige være i høst- og vinterhalvåret. De vanntette løsningene ses akkurat som den tydelige polstring både i flatsålede design men også i de høyhælte løsningene. Noen design er som sagt mer praktiske enn andre. Der ses også design hvor den fine sko har fått et belegg som både har lakk-look og samtidig er vanntett.

Acne
Martine Rose
Nicholas Kirkwood
Nicholas Kirkwood
 

 

 

Chunky såler

Chunky såler har høsten 2020 blitt en kommersiell trend som fortsetter. Både i uttrykk og stiler som er meget eksperimenterende og nærmest scifi-inspirert, men også i mer klassiske uttrykk. De chunky sålene er en tydelig støvletendens, men vi har også sett løsningen i sneakers, noe som også vil fortsette. Dog er det selvfølgelig praktisk sett mest åpenbart med støvler til høsten og vinteren.

Chencjicharo
Chenchicharo

 

 

 

 

Angel Chen
Angel Chen
​​​​​​

 

 

Swear London
Swear London

 

Slip in-sko

Hva er slip in-sko? Det kan være loafers, flate sko uten hælkappe eller høyhælte sko. En stor tendens er at hvis det er en hælkappe hvor det er vanskelig å åpne skoen så tråkker man ned hælen så det blir enklere å få skoen på, derfor skal det være en myk hælkappe, hvis det skal være en hælkappe. Det er både veldig minimalistiske sko uten mange detaljer og sko med snører og tydelige elementer.

Gcds
Gcds
 
Aalto
Aalto

 

Bottega Veneto
Bottega Veneto