Svært matnyttig bransjetreff på Handelskonferansen

Teknologi, bærekraft, digitalisering og analyse var hovedtemaene i Oslo Spektrum da Virke presenterte fremtidensbyen. Her kunne vi besøke fremtidens energistasjon, se bærekraftige kles- og skokolleksjoner samt sjekke ut flere teknologiske løsninger for fremtiden. 

I tillegg til et svært nyttig faglig program var det spesielt å være på en fysisk samling med hundrevis av mennesker. Så å delta på årets Handelskonferanse var vel verdt for norsk retail.

Bærekraft og innovasjon var  hovedtemaer på de faglige delene av konferansen, temaer som det er på tide at alle tar innover seg.
Virke hadde sydd sammen et imponerende program for dagen, også underholdningsmessig. Vi ble alle motivert til å se lyst på fremtidens handelsby i utvidet begrep.

Ivar Horneland Kristiansen, administrerende direktør for Virke, brukte begrep som "nødinnovasjon "og "sjokkdigitalisering" for å beskrive hvor raskt og effektivt nye løsninger kan etableres. 
I fremtidens by viste utstillerne teknologi og løsninger som forventes å ville prege handelen framover. Blant innovatørene fant jeg New Movements med verdens eneste resirkulerbare sko.

Skobransjen utmerket seg i byen
Skomerket New Movements viste frem verdens eneste, så langt, helt resirkulerbare skokolleksjon.Gründeren Martin Evensen startet New Movements i 2018 og viste frem sin tredje kolleksjon med en helt resirkulerbar sko. Skoene produseres i sin helhet i i Spania og Portugal. En sko trenger minst 13 leverandører for å bli hel. For å kunne følge opp produksjonen og være sikre på at alle har gode og akseptable arbeidsforhold må New Movements ha en europeisk verdikjede. 
- Vi jobber systematisk med forbedringer som rapporteres fra de som kjøper våre sko, de vi kaller våre bærere.
Hva betyr resirkulerbar?
- Det betyr at skoene kan pantes tilbake tilbake til New Movements - og vi bruker 40/60 prosent av skoene til nye sko. 

Prosessen der såle og overdel limes sammen krever ekstremt mye ressurser. Hele 2/3 av karbonavtrykket ligger i denne prosessen. Vi har bidratt med solcellepaneler for å utnytte ressursene bedre i denne prosessen, avslutter Evensen.

New Movements stand i fremtidens handelsby

At skobransjen tar et bærekraftig ansvar er helt nødvendig; det produseres 25 milliarder pr sko pr år i verden.