SWIMS er igjen norske!

Med en norsk investorklubb i ryggen har Swims kjøpt tilbake merkevaren fra amerikanske eiere og vender hjem til Norge. Dette markeres blant annet med et samarbeid med Lucas Pinheiro Braathen om en kles- og skokolleksjon SWIMS Pinheiro.

Ifølge kolleksjonsrapporten er dette en hyllest til den stilfulle epoken på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Lucas, som er en av de mest spennende, nye ansiktene i alpinsirkuset, har en sterk fascinasjon for stilen den representerer. En fin miks av glamour og eleganse i en tid hvor det fantes rom for fargerike bohemer og store individualister som raskt ble ikoner betydelig større enn idretten de representerte.

 Lucas Pinheiro Braathen
 Lucas Pinheiro Braathen

Færre og bedre
- Vi har brukt mye tid på strategiarbeid etter korona og ønsker å fokusere betydelig mer på våre røtter i produktutviklingen. Vi vil jobbe etter en enklere forretningsmodell i fremtiden, forteller Alexander Eskeland, gründer og daglig leder.
- Vår styrke er å innovere klassisk design gjennom bruk av moderne materialer og produksjonsmetoder. Fremover skal vi utvikle færre, men bedre produkter, være
 bærekraftige, både for planeten og for oss. Vi skal også bli mye flinkere til å kommunisere direkte med kundene og løfte oss mange hakk digitalt. Det skal rett og slett bli enklere for kundene å forstå merkevaren og vår plass i deres liv, forklarer Eskeland.
Som en start på «det nye livet» satser SWIMS stort på en lansering av en helt ny nettside som, ifølge ecom-manager Mario Hiis er mer tilpasset dagens kundebehov.

Retro-design og glamour
- I vinter skal vi bringe retro-design og litt sårt tiltrengt glamour tilbake til skisporten, sier Lucas Pinheiro Braathen. Han har sterke følelser for skisporten fra 70- og 80-tallet, da toppidrettsutøverne kledde seg glamorøst i stilfulle skiantrekk, gjerne tettsittende med kontrastfarger og store striper. Som en hyllest til nettopp denne epoken med kulturelle ikoner, androgyn estetikk og discoglamour har Lucas skapt en unik og stilig signaturkolleksjon.