Tøfler av alle slag

2020 var det store tøffelåret. Leverandørene forteller at etterspørselen fra innkjøpere er større enn vanlig og enkelte butikker har vært tomme for de mest etterspurte tøflene.  - Vi merker at etterspørselen nå er stor etter 'hjemmesko' av alle slag, forteller Morten Gaustad i MOW agenturer.

Rohde er et godt etablert merke for de som selger tøfler. Eierne og designerne er italienske, men merket er tysk. All produksjon foregår i Europa.
Morten har jobbet med merket i over 30 år og har sett en enorm utvikling gjennom årene. 
- 'Birkenstock'-modellene er veldig populære og brukes både inne og ute. Noen av tøflene har nå skikkelig gummisåler så de kan også brukes ut, til og fra postkassen for eksempel forteller han. Eller brukes inne på harde gulv hele dagen uten at rygg og føtter er utslitt.


Rohde bærekraftige tøfler av høy kvalitet
Den tyske leverandøren har satt bærekraft på agendaen gjennom bærekraftig produksjon. 
Som et skofirma ser Rohde det som sin plikt å ytterligere etablere bærekraft i selskapet på kort og lang sikt. Det utvikles kontinuerlig nye optimaliserte prosesser i hele selskapet for å fremme bærekraft.
De siste sesongene har 'Recycled-kolleksjonen' virkelig satt bærekraft på tøffeltrenden. For å være bærekraftige gjennom hele prosessen brukes materialer nesten utelukkende fra Europa, da et av kravene er kortreiste materialer. 
Overmaterialet i Rohdes resirkulerte kolleksjon består av 50% resirkulert ull, som blant annet er fra resirkulerte gensere og andre tekstiler. Produsentene i Italia er sertifisert av ICEA (Institutio Per La Certazione Etica Ed Ambientale) og materialene er derfor i samsvar med Global Recycle Standard. Sålene er laget av resirkulert gummi.
Alle produktene i den resirkulerte kolleksjonen er synlig merket.

 

Tøff tøfler laget av kortreiste resirkulerte materialer - produsert i Europa.