Tønnesen 1937 har åpnet sitt største skomagasin så langt, i Stavanger

Nå er drømmen til familien bak Tønnesen 1937 oppfylt. Torsdag 23. mars åpnet oljebyens største og nyeste sko-destinasjon!

-Vi har alltid hatt en drøm om å etablere oss i Stavanger, der sentrum er veldig trivelig med de trange og koselige gågatene, sier en stolt og forventningsfull Henrik, som er fjerde generasjon Tønnesen.
Familien Tønnesen har drevet skofabrikk og skobutikk siden 1937. Kåre Tønnesen, andre generasjon, var med på etablering av Euro Sko Norge, og nå er Tønnesen 1937 etablert i Stavanger, i tillegg til Mandal og Kristiansand med totalt 37 ansatte, inkludert nettbutikken.

Familien Tønnesen, barna Ingrid og Ulrik, pappa Henrik, Grethe, butikksjefen i Stavanger, Karoline Kleming og Erik.

Hele Stavangerteamet!

Vårt konsept krever meget store investeringer i lokaler og varelager. Mottakelsen i Stavanger var over alle forventninger. Fortsetter suksessen også i denne byen, får fremtiden vise om det blir flere etableringer i andre byer. Oslo er en drøm flere år frem i tid.

Har alltid forsøkt å være i forkant av endringer i markedet
-Jeg forstod tidlig at butikkhandel krevde volum og flere butikker for å sikre lønnsomhet da jeg ble med i butikkdriften, forteller Grethe Tønnesen, som representerer tredje generasjon.
Hennes engasjement har medført etablering og oppkjøp av totalt ni Eurosko-butikker som i dag er organisert i Eurosko Sør as.

Hjertet har imidlertid alltid ligget i butikken i Mandal
Familien eier kvartalet hvor butikken er etablert i Mandal, og har i alle år benyttet denne butikken til å teste ut varer, merker og produktområder. Som følge av at butikken ligger i gågata i Mandal med svært stor hytteturisme, er kjøpekraften stor i perioden fra påske til september. Det medfører at butikken kan ha merkevarer og produkter som man ellers bare finner i større byer.
Butikken har en størrelse på 800 kvadratmeter og et særdeles bredt kvalitetsutvalg, og har blitt en av Mandals turistattraksjoner.

Tilbyr et bredere sortiment også av sko, vesker og interiør
Grethe forteller at konseptet Tønnesen 1937 er tilpasset store lokaler primært i bysentra. De har fått mange henvendelser fra kjøpesentra og gårdeiere om etableringsønske, blant annet i Kristiansand og Stavanger, hvor de nå er etablert, i tillegg til Mandal.

-I Stavanger leier vi nå et av de aller største og best beliggende lokalene i gågata, hvor vi får presentert vårt store kvalitetsutvalg av sko, vesker og interiør. Også nettbutikken styres fra lokalet i Stavanger. Vi solgte over 1500 par sko og vesker de tre første dagene, forteller Erik Tønnesen godt fornøyd.

Konseptet har mange internasjonale merker og i dag er New Balance, UGG, Marc Jacobs, Cala Jade, Veja, Skechers, Ecco, Tamaris de største. Nye merker denne sesongen er Little Liffner, MONO, Sandqvist, Scholl.

Tillatt bransjeglidning
-Vi forsøker å ta tilbake omsetning av kvalitetsmerker fra manufakturbransjen ved å tilby en opplevelse der de også kan bli inspirert av vakre interiørartikler fra ledende internasjonale produsenter, sammen med vesker fra kjente merkevarer, sier Grethe Tønnesen.
Tønnesen mener at skobransjen i mange år har vært svært konservativ og faktisk tillatt at sport, lavpris og nå også manufakturbransjen tar store markedsandeler av sko-omsetningen. I dag er det ikke skobutikkene med sine kjedebutikker som er markedsledende aktører innenfor skobransjen. Sport, lavpriskonsepter og manufakturbutikkene har tatt en for stor andel av omsetningen.