Vipps forenkler handelen

Det blir stadig vanskeligere å drive nettbutikk om du ikke er god på utsjekk med enkel betaling og rask levering. Kunder forventer en smidig handleopplevelse fra sofakroken, hvor det er minst like enkelt å betale som i fysisk butikk.

Selv om aldersgruppen 15-29 utgjør den største andelen av dem som bruker Vipps til å handle på nett, er veksten størst hos den eldre delen av befolkningen, de over 60 år. Tallene viser mer enn dobling i bruken av netthandel blant Vippsere fra 60 og eldre.

Nordmenn oppgir at pris, utvalg og tidsbesparelse er de viktigste årsakene til at de vil handle mer på nett. Hele 34 prosent oppgir Covd-19 som grunn, og spesielt i aldersgruppen 50-59 år er det mange som mener dette.
Mye tyder på at mange kommer til å gjøre unna julegavehandelen fra sofaen hjemme. Ifølge YouGov-undersøkelsen vil en av fire handle på nett under Black Friday, hvorav flesteparten ligger i aldersgruppen 15-29 og 30-39 med henholdsvis 44 og 42 prosent av de spurte. Sannsynligheten er også høy for netthandelen vil nå nye rekorder under årets julehandel. Det blir derfor viktig for varehandelen å være godt forberedt.