Zalando lanserer brukt-avdeling

Nå kan interesserte i Tyskland og Spania bytte og kjøpe brukt på Zalando-plattformen. Etterhvert blir bruktavdelingen tilgjengelig for resten av Europa. Lanseringen er et direkte resultat av økt etterspørsel og interesse for gjenbruk blant kunder.

– Interessen for gjenbruk er svært høy og økende, spesielt blant millenniumsgenerasjonen.

Med denne gjenbrukstjenesten kan kunder enkelt bytte inn sine brukte produkter uten å betale frakt. Ønskelistefunksjonen på plattformen er også oppdatert, for å gjøre det lettere å holde orden på garderoben. Her vil kundene kunne se alle produkter de har kjøpt på Zalando. De kan også laste opp produkter de allerede har, men som er kjøpt et annet sted, for så å bytte dem inn med bare noen få tastetrykk. Når kundene har byttet inn et produkt, kan de velge mellom å motta et gavekort, eller å støtte Røde kors eller WeForest.

Samme vilkår for frakt, betalingsalternativer og kostnadsfri retur gjelder for brukte produkter som for kjøp av nye produkter. I tråd med bærekraftmålene, starter motegiganten med plastfri emballasje på alle ordre i Pre-owned-kategorien, og bruker resirkulert papir i stedet.

Pre-owned-kategorien gjør det mulig for kunder å gi nytt liv til moteprodukter direkte på plattformen, og blir samtidig en viktig bidragsyter til Zalandos do.MORE-bærekraftstrategi :
Å forlenge levetiden på 50 millioner produkter og redusere bruken av engangsplast innen 2023 er 
blant hovedmålene i strategien.