ZERO°C med ‘responsible evolution’!

Sammen med deres sourcing-partner i Asia har Zero Shoes lagt en plan for å imøtekomme de strenge kravene som stilles til miljø og bærekraft i dagens marked.

-Det handler om å lage sko i kvalitet som gir lang levetid, og med materialer og andre innsatsfaktorer som hensyntar det globale miljøet.  Vårt svar på dette kaller vi ‘responsible evolution’, og det skjer i nært samarbeide med vår sourcing-partner i Asia. Kort fortalt betyr det at overdels-materialer, synlige og skjulte, tåkapper, hælkapper, innleggsåler, lisser, webbingbånd og polstringer enten består av resirkulerte materialer, eller av annet bærekraftig materiale. 
Det er stadig flere som prøver seg på snarveier og enkle løsninger for å fremstå som miljøvennlige og bærekraftige. Bakken garanterer at deres leverandører er sertifiserte, slik at juks unngås. Lim og annet er byttet fra kjemikaliebasert og animalsk til vannbasert.  Også sålematerialer er iblandet store andeler resirkulert gummi, men her kan det foreløpig ikke være 100% resirkulert for å møte kravene til slitestyrke. All emballasje er laget i resirkulert kartong, som de har gjort siden starten, og bruk av plast er så godt som eliminert. I polstringer og fyllinger brukes det materialblandinger av bio-syntetiske skumblandinger basert på bønner og soya, ikke syntetiske oljebaserte polstringsmaterialer.

- Vårt betydelige bidrag for å produsere bærekraftig hadde ikke vært mulig uten å ha en samarbeidspartner i Asia som er svært fokusert på bærekraft og miljø, sier Alf Morten Bakken.

Alf Morten forteller videre at der det brukes skinn er skinnet og garveriene godkjent av Leather Working Group (LWG).  Dette er en interesseorganisasjon bestående av ulike interessenter, og har til hensikt å gjøre skinngarveriene mer miljøvennlige, blant annet ved å innføre en gradering av miljøeffektiviteten i de ulike materialene. Skinnmaterialer har Gold- eller Silver-rating hos LWG, og er dokumentert å følge de strenge miljøkrav som er fastsatt. 
 

Nydalen W GTX er en varm damestøvel laget hovedsakelig i resirkulerte materialer.
Nydalen W GTX er en varm damestøvel laget hovedsakelig i resirkulerte materialer.

-Miljøkravene påvirker prisene noe, men vi er overbevist om at dette er riktig vei å gå, sier den ivrige gründeren av ZDC Footwear, som mener at disse grepene samlet skal gi en betydelig miljøeffekt.